Apeldoorn
geeft
warmte

Laat niemand in de kou staan deze winter!

Door een sterke stijging van de energieprijzen en een hoge inflatie wordt het dagelijks leven flink duurder. Dat is vooral slecht nieuws voor de mensen met een laag inkomen. Hoe ga je dan alles betalen?

Kerken in Apeldoorn organiseren al jarenlang Vakantiegeld Samen Delen. Nu organiseren ze via het Christelijk Noodfonds Apeldoorn de actie Apeldoorn geeft warmte. Wie het goed heeft kan door deze actie delen met wie het nu moeilijk heeft. Dit omdat we geloven in verbondenheid tussen mensen, juist in deze tijd.

Deelt u mee?

Geven kan via onderstaande QR code. U krijgt dan een betaalverzoek en kunt een gift overmaken naar het Christelijk Noodfonds, die gelabeld wordt als gift voor ‘Apeldoorn geeft warmte’.

QR code Apeldoorn geeft warmte

U kunt ook zelf een gift overmaken op rekening van het Christelijk Noodfonds Apeldoorn (CNAP):
NL 51 RABO 0319 7141 44 o.v.v. gift Apeldoorn geeft warmte.

Uw gift is aftrekbaar voor de belasting (ANBI).
100% van de opbrengst gaat naar de ontvangers.

Looptijd van de actie:

December 2021 tot en met 14 februari 2022.

Meer informatie

Klik op het onderwerp voor meer informatie!


Van en voor iedereen

Iedereen kan meedoen, als gever of ontvanger. Gevers en ontvangers hoeven uiteraard geen lid van een kerk te zijn. Het gaat om een actie van verbondenheid: van mensen voor mensen. Zo zorgen we voor meer verbondenheid in onze samenleving.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 14 februari 2022

De bijdrage aan inwoners van Apeldoorn is bedoeld voor huishoudens die zelf een energierekening betalen en in de problemen komen door de stijgende energieprijzen en de hoge inflatie. Het gaat om mensen met een inkomen tot 120% van het bestaansminimum. Het gaat om de volgende maandbedragen: voor alleenstaanden / alleenstaande € 1.244,54, voor gehuwden/samenwonenden € 1.777,92 als gezinsinkomen.

Hoe komt u in aanmerking voor een bijdrage?

Mensen die een hoger inkomen hebben, maar toch in de problemen komen door de stijgende prijzen verzoeken we contact op te nemen met CNAP (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Schuldhulpmaatje of Centenkwesties van de gemeente Apeldoorn.

Waar mogelijk worden bij ontmoetingsplekken en kerken papieren flyers beschikbaar gesteld om mensen te wijzen op de mogelijkheid een bijdrage te vragen.

Wat krijgen ontvangers?

Een bedrag aan cadeaubonnen voor boodschappen van een supermarkt. Het gaat om een gift in natura, waardoor er geen probleem is als men onder de participatiewet valt of in schuldhulpverlening zit. Over deze actie is afstemming met de gemeente Apeldoorn.

Bedrijven en organisaties

We verwelkomen een bijdrage van bedrijven, organisaties en fondsen. Samen zorgen we ervoor dat we niemand in de kou laten staan. Wilt u deze actie steunen vanuit uw maatschappelijke betrokkenheid als bedrijf of organisatie? Wij zorgen er graag voor dat uw bedrijf of organisatie daardoor ook gezien wordt. Neemt u contact op met Gertrudeke van der Maas, diaconaal ondernemer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 53207778

Organisatie

De kerken die zijn aangesloten bij CNAP organiseren deze actie, in samenwerking met andere kerken die betrokken zijn bij de actie Vakantiegeld Samen Delen. Ook de Eyup Sultan moskee participeert in deze actie.
Om de actie uit te voeren zoeken we actief samenwerking met organisaties als de Voedselbank, Stichting Leergeld, Stimenz, de Kap, Humanitas en met de gemeente Apeldoorn.

Download Flyer

Download HIER de flyer over deze actie.

Help je mee wat warmte te delen?

CNAP werkt samen met hulpverlenende instanties, waaronder: